رد صلاحیت پزشکان اصلاحطلب در انتخابات نظام پزشکی ، موضوعی است که همچنان واکنش پزشکان باتجربه و اصلاحطلب رد صلاحیت شده در این انتخابات را به همراه دارد.
مصطفی معین در مورد رد صلاحیتها در همان روزهای ابتدایی بیانیهای صادر کرد و تقی نوربخش، عضو فعلی سازمان نظام پزشکی از اعتراض پزشکان رد صلاحیت شده به هیات نظارت طی چند روز گذشته خبر میدهد. از دیگر طرف، علی تاجرنیا، یکی از اعضای سابق نظام پزشکی و سخنگوی ائتلاف سپید در مورد روند رد صلاحیتها و اعتراض پزشکان میگوید: «رد صلاحیت پزشکان برای انتخابات نظام پزشکی باید با استناد به یکی از موارد ماده 23 قانون نظام پزشکی باشد که در این قانون، پنج مورد برای تایید صلاحیت پزشکان عنوان شده است.»
او ادامه میدهد: «این پنج مورد عبارتند از 1- داشتن تابعیت کشور ایران2-نداشتن سوءپیشینه حرفهای و اخلاقی. 3-وفاداری به قانون اساسی4-سه سال فعالیت در حوزه تخصصی پزشکی5-عدم عضویت در هیاتهای اجرایی. همیشه هم اصل بر این بوده که اگر پزشکی برای انتخابات نظام پزشکی رد صلاحیت شد، به او گفته شود که با استناد به کدام ماده رد صلاحیت شده است اما مشکلی که امسال پزشکان با آن روبهرو شدند، این است که اصلا دلیل رد صلاحیت پزشکان از طرف هیات نظارت اعلام نشده و تنها به صورت کلی و طی نامهای به آنها گفته شده که صلاحیت شرکت در انتخابات را ندارند.» او ادامه میدهد: «یکی دیگر از بدعتهایی که در این دوره انتخابات نظام پزشکی، گذاشته شده این است که هیات نظارت در هر استانی تشکیل شده، چنین هیات نظارتهایی تا این دوره از انتخابات اصلا وجود نداشته است.»
تاجرنیا به نکات دیگری هم اشاره میکند: «رویهای که هیات نظارت از ابتدا در پیش گرفت، کاملا غیرمنطقی بود و حالا بسیاری از پزشکان نسبت به نتیجه رد صلاحیتها معترض شدهاند. ممکن است رای هیات نظارت در مورد بعضی اشخاص خاص تغییر کند که این موضوع هم به هیچوجه خوشایند نیست. چون نشان میدهد رد صلاحیتهای اولیه تا چه حد بیمنطق و سیاسی بوده است.»
- medical council election of iran
- دکتر مصطفی معین و انتخابات نظام پزشکی
- پزشکان رد صلاحیت شده